Alegerea celui mai bun profil pentru tripan

Alegerea materialului din care este confectionat profilul este de o importanta atat pentru aspect cat si pentru o buna termoizolare. Materialele folosite cel mai adesea sunt: lemnul,  lemnul placat,  aluminiu, PVC si fibra de sticla.

Cand se alege un profil pentru un tripan se ia in considerare faptul ca acesta va fi mai adanc decat unul necesar pentru un termopan. Profilul ferestrei trebuie sa detina o buna valoare U, aceasta masurand proprietatile termice ale materialului.

Lemnul este alegerea ceea mai buna, deoarece are valori U mai bune decat ale metalului, chiar daca metalul foloseste bariera termica. Urmatoare alegere un profil dintr-un lemn de rasinoase rezistent la temperatura placat cu aluminiu reciclat.

Tamplaria din aluminiu este rezistenta si durabila dar nu termoizoleaza bine fiind din acest motiv mai putin recomandata. Tamplaria din PVC este durabila, nu necesita prea multa intretinere si termoizoleaza foarte bine singurul minus fiind aspectul. Noutatea in materie de tamplarie este tamplaria din fibra de sticla foarte buna pentru termoizolare dar si cu un pret crescut.

Leave a Reply

Advertisement