Grosimea totala cea mai buna pentru un geam tripan

Tripanul este geamul termoizolant format din trei foi de geam. Acest lucru permite o izolare fonica mai buna, dar nu neaparat una termica mai buna. Distanta dintre geamuri este un lucru de baza pentru a obtine un geam tripan bine izolat. Ea depinde de latimea profilului.

Argonul si kriptonul folosite intre foile de geam termoizolante ofera un transfer termic de 1,1 wati/mpK. Zgomotul este redus pana la 29 de decibeli in urma folosirii argonului si de pana la 36 de decibeli daca este utilizat kriptonul.

Geamurile din sticla folosite sunt prinse ermetic prin lipirea cu o rasina speciala (butil, poliuretan). Prin acest proces se elimina ingrijirea partii interioare. Intre geamuri se introduce o sare care absoarbe umiditatea.

Grosimea standard pentru geamul tripan se situeaza intre 32 mm si 44 mm. Geamul termopan se monteaza pe un profil cu adancime constructiva de 70 mm.  Adesea se considera eronat ca mai multe foi de sticla izoleaza termic mai bine. S-a constatat ca cele mai bune geamuri tripan sunt cele de grosime de 44 mm deoarece scaderea distantei dintre foile de geam de la 16 mm la 10 mm ar duce la scaderea eficientei de izolare a sticlei. Astfel scaderea distantei dintre geamuri poate duce la pierderea termica. Acest lucru se rezolva prin folosirea a cel putin doua foi cu proprietati termoizolante.

Tripanul de 32mm va avea in componenta trei geamuri de grosime 4mm si 2 baghete de 10mm. Tripanul de 44mm se compune din 3 geamuri de grosime 4mm si baghete de 16mm. Astfel acest geam imbunatateste termoizolarea oferita de termopan.

2 Responses to “Grosimea totala cea mai buna pentru un geam tripan”

Leave a Reply

Advertisement